איחוד הלוואות – סגירת הלוואות יקרות והקלה בהוצאות החודשיות

בזכות השילוב של תקנות חדשות אשר פרסם בנק ישראל לתקופת הקורונה, ורמתן הנמוכה של ריביות המשכנתא, יכולים בעלי נכסים להקל על הוצאותיהם החודשיות, לשפר את תנאי ההלוואות הקיימות, וגם לגייס כסף כהלוואה לכל מטרה.

 

איחוד הלוואות – סגירת הלוואות יקרות והקלה בהוצאות החודשיות

התקופה האחרונה מכבידה כלכלית על משקי בית רבים בישראל ובעולם כולו, ורבים אשר אבדו את מקום עבודתם או נמצאים בתקופת חל"ת ארוכה מוצאים את עצמם מתקשים להתמודד עם ההוצאות השוטפות. בזכות תקנות חדשות של בנק ישראל, יכול להיות שהפתרון לסחרור הפיננסי הזה נמצא דווקא בנכס ובמשכנתא הקיימת שלכם.


הוראת שעה שהוציא בנק ישראל לתקופת הקורונה, מאפשרת לבנקים להעניק הלוואות בגובה של עד 70% משווי הנכס. אפשרות זו תקפה הן לבעלי משכנתאות קיימות והן לבעלי נכסים ללא משכנתא. בכספי ההלוואה ניתן לעשות שימוש לכל מטרה, להוציא רכישת דירה נוספת או דירה להשקעה.


למה הכוונה באיחוד הלוואות?

למשקי בית רבים מספר הלוואות ממקורות שונים אותן צברו במשך השנים. מדובר הן בהלוואות בנקאיות והן בהלוואות חוץ בנקאיות (הלוואה לרכישת רכב, טיפול רפואי, חופשה וכו'). לרוב אלו הלוואות לתקופות יחסית קצרות של מספר חודשים עד שנים ספורות. הלוואות אלו ניתנות בדרך כלל בריביות גבוהות בהשוואה למשכנתא, וכן מתאפיינות בהחזרים חודשיים גבוהים – כתוצאה מתקופות ההלוואה הקצרות והריביות הגבוהות.


באיחוד הלוואות, מנצלים את האפשרות להגדיל את היקף המשכנתא על מנת לגייס סכום המאפשר לסגור את כל ההלוואות הקצרות היקרות. כלומר, לאחד אותן תחת המשכנתא. סכום נוסף זה יגוייס בתנאי משכנתא, המאפשרים פריסה לאורך שנים וריביות אטרקטיביות, ולכן יקטין באופן מיידי את ההוצאות החודשיות של משק הבית.

 

בונוס נוסף – שדרוג תנאי המשכנתא
בנוסף להקלה המיידית בהוצאות החודשיות, מומלץ לנצל את התהליך גם לבדיקה כוללת של המשכנתא. כאמור, ריביות המשכנתא כיום נמוכות משמעותית מרמתן לפני שנה, ובטח בהשוואה ללפני שנתיים ושלוש. באמצעות תהליך של מחזור המשכנתא ניתן לשפר את ריביות המשכנתא הקיימת, ואף לבצע פעולות להתאמתה לצרכים המשתנים של משק הבית.


לבדיקה מדיוקת יותר נא למלא את הטופס >> מחשבון משכנתא